Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Aero
Taal
Menu

Utiliteit

Brandveiligheid , ventilatie en daglicht essentieel in openbare gebouwen

Gebouwen met een openbare functie zoals gemeentehuizen, winkelcentra, scholen musea, overdekte speelhallen, theaters, en bibliotheken en kantoorgebouwen vragen per definitie om een (brand)veilige en aangename omgeving. Het zijn immers plekken waar veel mensen samen komen en waar doorgaans veel - kostbaar - materieel aanwezig is. Het is een feit dat gebouwen met een recreatiefunctie extra aantrekkingskracht hebben als het er prettig vertoeven is.

Veilige vluchtweg bij brand

Het is essentieel dat aanwezig publiek in geval van brand een veilige (vlucht)weg uit het gebouw kan vinden. Een effectief systeem voor rook- en warmteafvoer, tijdige branddetectie en alarmering van aanwezigen/brandweer én een efficiënt ontruimingsplan zijn dan ook van levensbelang. Hiermee dient bij (ver)bouw vroegtijdig rekening gehouden te worden.

Een goed binnenklimaat

Moderne kantoorgebouwen hebben tegenwoordig vrijwel allemaal een centrale ruimte waarin mensen verblijven of besprekingen gehouden worden. Deze centrale ruimten zijn vaak overkapt met glasconstructies zodat er voldoende daglicht binnenkomt. Goede ventilatie voorzieningen zijn hierbij essentieel.

De Brakel®concepten houden hier rekening mee. U kunt hiernaast specifieke concepten voor kantoorgebouwen, openbare gebouwen, retail, scholen en de recreatiesector downloaden.

Delen:
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika