Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Aero
Taal
Menu

R&D / Certificering

Research & Development: functionele en duurzaam oplossingen

Uitgangspunt bij de Brakel producten, systemen en oplossingen is maatwerk. Research en Development heeft dan ook een centrale plaats in de Brakel organisatie. Hierdoor kunnen we snel inspringen op marktvragen... of het nu gaat om esthetische wensen, of eisen ingegeven door regelgeving.

Toenemende vraag naar duurzame oplossingen

Duurzaamheid gaat steeds verder, op alle terreinen. Gebouwgebruikers en opdrachtgevers stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Met de natuur als inspiratiebron zoekt de R&D van Brakel dan ook continue naar oplossingen die nóg slimmer, effectiever en energiezuiniger zijn. Dat deze oplossingen naast duurzaam ook nog eens kostenbesparende zijn, is daarbij zeker niet onbelangrijk!

Onze duurzame oplossingen zijn opgenomen in ons Green Building Program.

Onze R&D

- heeft kennis van de meest actuele regelgeving 
- is betrokken bij totstandkoming normen en regels
- maakt (complexe) berekeningen 
- verzorgt EN 12101 keuringen 
- voert testen zoals brand-, duur- en windlasttesten uit
- is verantwoordelijk voor productinnovaties
- ontwikkelt energiezuinige systemen en concepten
- ontwikkelt berekeningsprogramma zoals simulatiemodellen voor atria en industrie

Brakel Development Centre: internationale kennisdeling

Brakel beschikt over een internationaal netwerk van specialisten op het gebied van met name rook- en warmteafvoer, ventilatie en glasconstructies die elkaar versterken en aanvullen in kennis en ervaring. De focus ligt dan ook voortdurend op innovaties en verbeteringen. In het Brakel Development Centre delen onze internationale georiënteerde R&D specialisten hun kennis.