Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Aero
Taal
Menu

In industrie is industriŽle ventilatie / klimaatbeheersing belangrijk

In de industrie is veel aandacht voor ventilatie vanwege ziekteverzuim,
productiviteit, en werkcomfort. Mechanische ventilatiesystemen of een
mechanisch ventilatiesysteem past men vaak toe in de industriële sector. Veelal is een goed werkklimaat of klimaatbeheersing energiezuinig te regelen, dus zonder mechanische ventilatie. Natuurlijke ventilatiesystemen bieden hier uitkomst. Voordeel hierbij is dat natuurlijke ventilatie ook gebruikt kan worden voor brandveiligheid doelstellingen.

Mechanisch ventilatiesysteem / mechanische ventilatie vaak ‘overbodig‘

Mechanische ventilatiesystemen hebben continue energie/elektriciteit nodig. Daar komt nog bij dat er veelal een vaste ventilatievoud is ingesteld en
mechanische ventilatoren behoorlijk wat geluid produceren. Mechanische
ventilatie vraagt daarnaast om veel onderhoud. Brakel Aero adviseert daarom bij voorkeur industriële ventilatiesystemen gebaseerd op natuurlijke ventilatie. Dit type ventilatie werkt op thermiek, is stil, gebruikt geen elektriciteit en vergt
weinig onderhoud. Mechanische ventilatie is dan vaak ook niet nodig!

Hier vindt u meer informatie over natuurlijke ventilatie

Warmteafvoer en energiebesparing uitgangspunten

Warmteafvoer is van levens- en bedrijfsbelang in de industrie. Een goede warmteafvoer zorgt een gezond werkklimaat. Een gezond werkklimaat is onlosmakelijk verbonden aan goed ventileren en zorgt ervoor dat mensen zich goed kunnen concentreren. Dit vertaalt zich in een hogere productiviteit en verlaging van ziekteverzuim. De aanschaf van een ventilatierooster betaalt zich dus terug. Industriële ventilatoren op basis van natuurlijke ventilatieroosters zijn daarnaast energiezuinig.

Wilt u weten of de klimaatbeheersing bij u geregeld kan worden met een natuurlijke ventilatie unit?

Onze industriële ventilatie specialisten adviseren u vrijblijvend of het ventileren middels natuurlijke industriële ventilatierooster gerealiseerd kan worden.

Diverse industriële ventilatieroosters voor klimaatbeheersing

Welke industriële ventilator / ventilatie unit of welk ventilatierooster / welke ventilatieroosters geschikt zijn voor een individueel bedrijf is afhankelijk van verschillende factoren. Brakel Aero adviseert industriële ventilatie op maat zodat in elke situatie een optimaal werkklimaat gerealiseerd kan worden. De klimaatbeheersing van een bedrijf kan opgebouwd worden uit verschillende ventilatieroosters waaronder:

Brandveiligheid en industriële ventilatie in elke sector

Een natuurlijke industriële ventilator of ventilatie unit (ventilatierooster) heeft naast het feit dat deze energiezuinig is nog een ander belangrijk voordeel: de ventilatieroosters kunnen tevens toegepast worden voor rook- en warmteafvoer. Zo wordt de brandveiligheid van bedrijven vergroot.
Twee vliegen in één klap dus.

Brakel Aero realiseert ventilatie units en industriële ventilatoren in allerlei sectoren en heeft hiervoor speciale concepten:

Referenties projecten industriële ventilatie voor warmteafvoer

Brakel Aero realiseert al ruim 35 jaar projecten in vrijwel alle sectoren van de industrie. Vaak is warmteafvoer het uitgangspunt.
Hieronder vindt u referenties betreffende:

 

Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika