Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Aero
Taal
Menu

Detectie

Snelle detectie – rookdetectie en branddetectie – essentieel!

Het is van levensbelang dat een brand snel gedetecteerd wordt. Betrouwbare brandmeldcentrales, rook- en branddetectie is dan ook belangrijk. Door een tijdige detectie worden mensen namelijk op tijd gealarmeerd zodat ze het pand veilig kunnen verlaten. Net zo belangrijk is dat de brandweer ook op tijd gewaarschuwd wordt zodat ze snel op locatie kunnen zijn.

Schadebeperking door brand- en rookdetectie

Een tijdige rookdetectie en branddetectie is ook essentieel voor het voortbestaan van bedrijven. De brandhaard wordt dan namelijk snel ontdekt waardoor het blussen snel kan beginnen. Dit beperkt de omvang van de schade aanzienlijk.

Brandmeldinstallatie

Een effectieve branddetectie en rookdetectie hangt samen met de kwaliteit van de geinstalleerde brandmeldinstallatie. Een brandmeldinstallatie, ook wel brandmeldcentrale of brandmeldsysteem genoemd, staat namelijk centraal in een brandveiligheidssysteem. Een brandmeldcentrale / brandmeldinstallatie
detecteert niet alleen rook en warmte maar zorgt ervoor dat andere systemen voor brandveiligheid zoals rook- en warmteafvoer systemen en compartimenteringssystemen  aangestuurd worden.

Professioneel advies

Wat is het juiste brandmeldsysteem voor uw situatie? Brakel Aero adviseert en realiseert al meer dan 35 jaar brandmeldinstallatie en detectie in alle  bouwbranches. Onze specialisten op gebied van brandveiligheid adviseren u graag.

Brandmeldinstallaties en rookmelders

Een belangrijk onderdeel van een brandmeldsysteem is de rookmelding.. Rookmelders nemen rook en/of brand waar waarna de rookmelder een reactie geeft aan het centrale  de brandmeldcentrale / brandmeldsysteem.

Rookmelding en detectie aanpassen aan situatie

Een brand moet tijdig ontdekt worden zodat de brandveiligheid gewaarborgd wordt. Er bestaan diverse typen detectie en rookmelders die ervoor zorgen dat de brandmeldinstallatie in de betreffende situatie naar behoren werkt en zorgt voor een doeltreffende rookdetectie en branddetectie.

Diverse soorten rookmelders

Brakel Aero past in brandmeldcentrales oftewel brandmeldinstallaties onder meer de hierna volgende typen rookmelders toe:

- puntmelders (temperatuur of rook)

- vlammendetectie

- handbrandmelders

- multi discorvery melders (temperatuur of rook)

Soorten detectie

De brandveiligheidsspecialisten van Brakel Aero inventariseren welke detectievorm er nodig is in een situatie en adviseren u welke detectie het beste bij uw bedrijf past. Hieronder vindt u informatie over een aantal
typen detectie.

Lijndetectie

Lijndetectie is een branddetectie systeem dat met een infrarood signaal
tussen zender en ontvanger reageert op een gedetecteerde brand.

Aspiratiedetectie

In situties waarin een brand heel snel gedetecteerd moet worden is een aspiratie detectie systeem erg geschikt. Een aspiratie detectiesysteem is immers een uiterst hooggevoelig, geavanceerd detectie systeem. Ook in omstandigheden waar sprake kan zijn van smeulbranden die zich langzaam ontwikkelen, is aspiratiedetectie aan te raden. Smeulbranden zijn namelijk moeilijk door andere detectie te signaleren.

Aspiratiedetectie onderscheidt rookdeeltjes van andere stofdeeltjes, waardoor er minder onterechte meldingen komen. Meer informatie over aspiratiedetectie vindt u op het Brakel Aero productblad van dit detectiesysteem.

Sensorkabel detectie

Sensorkabel detectie detecteert kleine temperatuursverandering zeer nauwkeurig. Sensorkabel detectie wordt vaak toegepast om
de brandveiligheid parkeergarages te garanderen. Sensorkabeldetectie is
ook heel geschikt voor gebruik in/bij  tunnels, leidingkanalen en productieruimten. Meer info over sensorkabel detectie vindt u op het Brakel Aero productblad betreffende sensorkabel detectie.

Onderhoud aan brandmeldinstallaties

Het installeren van een goede brandmeldinstallatie en –detectie apparatuur is geen garantie dat deze systemen altijd fuctioneren. Regelmatig en
professioneel onderhoud is hiervoor een randvoorwaarde. Brakel Aero heeft hiervoor professionele onderhoudsmedewerkers in dienst.

Onderhoudscontacten brandmeld- en detectiesystemen

U kunt bij Brakel Aero een onderhoudscontract afsluiten waarmee u verzekterd bent van deskundig periodiek onderhoud.

Referenties detectie Brakel Aero

Bent u geïnteresseerd in projectreferenties brandmeldcentrales en detectie in onder meer België? Klik dan op onderstaande links:

- Brandmeldinstallaties

- Aspiratie detectie

- Sensorkabel detectie

- CO/LPG detectie

 

Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika