Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Aero
Taal
Menu

Duurzaamheid / CO2

Brakel Aero is zich er terdege van bewust dat het belangrijk is om zuinig om te gaan met mens en milieu. We dragen er dan ook graag ons steentje aan bij om de kwaliteit van de natuur en het leefgenot van mensen te waarborgen. Daarom integreren wij, waar mogelijk, duurzame oplossingen in onze werkwijze, producten en diensten.

Green Building Program

In ons Green Building Program geven we prioriteit aan de ontwikkeling van energiezuinige, duurzame producten, systemen en concepten voor zowel nieuwbouw als renovatie. Zo kunnen we samen met onze relaties, comfortabele, veilige én energiezuinige gebouwen realiseren. Meer info over het Brakel Green Building Program.

Energie- en CO2 reductieplan

Aan de hand van ons Energie- en CO2 reductieplan leveren wij gestructureerd onze maatschappelijke bijdrage ten aanzien van de continue verbetering van bedrijfsprocessen en voorkoming van milieuvervuiling. Onze doelstelling: gedurende de komende 10 jaar (2010-2020) vermindering van de CO2 emissie met minimaal 40% (ten opzichte van de omzet). Binnen deze doelstelling betekent dit een reductie van de CO2 met 4% per jaar.
* Energy and CO2 management reductieplan 2015-2020

CO2 prestatieladder

Brakel is in 2011 gecertificeerd voor niveau 3 CO2-prestatieladder. Dit is een bevestiging van de bijdrage die we leveren aan het behoud van de natuur. Zo voeren we onder meer een Energie- en CO2-reductieplan uit en spelen we een actieve rol in initiatieven rond klimaatverandering. We richten onze aandacht echter alweer omhoog. Door samen met onze relaties te werken aan CO2-neutraal bouwen, willen we de hoogste trede bereiken! 
Meer informatie over de CO2 prestatieladder
* CO2 Emissie
* CO2 Certificaat 

CO2 footprint

Via de CO2 footprint bepaalt Brakel jaarlijks haar CO2 reductie afgezet tegen de omzetcijfers.Meer info over CO2 footprint

Brakel Aero is in het bezit van volgende certificaten:

• EN ISO 9001 : 2008 (kwaliteitsmanagementsysteem)
• VCA** - Versie 2008/5.1 (veiligheidsbeheersysteem)

Overige certificaten Brakel

* AluEco certificaat 2019
* VMRG keurmerk 2019
* Vlakglas bewijs van deelname
* ISO 14001 certificate
* EN 1090

Klik hier voor eerder verschenen certificaten