Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Aero
Taal
Menu

Natuurlijke ventilatiesystemen

Prettige leefomgeving gebaseerd op natuurlijke ventilatie

Als een gebouw niet goed geventileerd wordt, kan dit leiden tot ziekteverzuim, slechte concentratie en prestatieverlies. Met duurzame, natuurlijke ventilatie zorgt Brakel Aero voor een prettig binnenklimaat.

Natuurlijke ventilatie: efficiënt, kosteloos, energiezuinig én stil

Brakel Aero adviseert bij ventilatie vraagstukken met name natuurlijk ventilatie. Een natuurlijk ventilatiesysteem voert lucht toe via openingen in de gevel en voert lucht af middels dakopeningen. Een uitgekiend natuurlijk ventilatiesysteem – met kleppenverluchters of een klapraam / klapramen in dak en/of gevel – realiseert een prettige leefomgeving.

Wilt u een professioneel advies op het gebied van natuurlijke ventilatie?

Onze ventilatie deskundigen adviseren u graag maatwerk natuurlijke ventilatie!

Natuurlijke ventilatie is ventilatie gebaseerd op natuurlijke thermiek

Natuurlijke ventilatie is gebaseerd op natuurlijke thermiek. Lucht wordt via de gevel toegevoerd, stijgt op en wordt vervolgens via (ventilatie) dakopeningen afgevoerd. Een natuurlijk ventilatiesysteem maakt dus gebruik van het natuurlijke principe dat warme lucht opstijgt. Een natuurlijk ventilatiesysteem is hierdoor energiezuinig en stil.

Een natuurlijk ventilatiesysteem wordt – naar wensen/eis van de klant – opgebouwd uit:

Geregelde Natuurlijke Ventilatie: gecontroleerde ventilatie zonder tocht

Zoals aangegeven, werkt natuurlijke ventilatie op thermiek. De hoeveelheid ventilatie is afhankelijk van diverse elementen waaronder wind en temperatuur.

Brakel Aero ontwikkelde een natuurlijk ventilatiesysteem waarmee lucht gecontroleerd binnenkomt, het zogenaamde GNV-systeem (Geregelde Natuurlijke Ventilatie). Geregelde Natuurlijke Ventilatie creëert een goed binnenklimaat zonder tochtproblemen.

Hoe werkt Geregelde Natuurlijke Ventilatie?

Geregelde Natuurlijke Ventilatie stelt – aan de hand van de benodigde luchthoeveelheid - vast in welke mate de verschillende ventilatie openingen geopend moeten worden. Dit op basis van binnen- en buitentemperatuur, windsnelheid en -richting en neerslag. Een juiste verdeling van lucht is het vertrekpunt. Lees meer over Geregelde natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie tevens bruikbaar voor rook- en warmteafvoer

Een natuurlijke ventilatiesysteem heeft nog een ander groot pluspunt: de installatie kan ook gebruikt worden voor de rook- en warmteafvoer in geval van brand.

Projectreferenties

Brakel heeft in België en daarbuiten legio projectvoorbeelden van gebouwen waarin natuurlijke ventilatie is toegepast. Hieronder vindt u een projectselectie van gebouwen waarin natuurlijke ventilatie oftewel natuurlijke ventilatiesystemen zijn toegepast. De referenties zijn ingedeeld naar type ventilatiesysteem, te weten kleppenverluchter / lamellenroosters, klapraam / klapramen, glaslamellen / glazen lamellen / lamellen glas.

Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika